Nauwkeurigheid troef

3D-laserscanning

Met deze techniek is het mogelijk om bestaande situaties tot in detail vast te leggen. Het resultaat, een 3D-puntenwolk, kan worden gebruikt als basis voor driedimensionale reconstructie in een CAD-pakket, bijvoorbeeld Autodesk Inventor / Navisworks / AutoCAD.

Met onze eigen Leica puls-faze scanners, een mobiel 3D-meetinstrument, kunnen 3D-scans van een machine, onderdeel of ander object worden gemaakt. Dit levert een puntenwolk op van tientallen miljoenen punten, welke elk een x, y, z waarde hebben. (snelheden van 1 miljoen punten/s en meer; afstanden tot 30m; nauwkeurigheden van ca. 1-5mm).

Future Factory Design

De laserscan-techniek wordt bij PipeXperts gebruikt om ruimtes en gebouwen met bijhorende complexe installaties in te scannen.
Met behulp van gespecialiseerde software kan de gescande puntenwolk naar een volwaardig 3D-CAD-model worden omgezet.

Dit proces staat beter bekend als reverse engineering. In plaats van te beginnen met een leeg ontwerp, kunnen ontwerpers het design proces direct in de context van een bestaande situatie documenteren.

CAD-software laat toe 2D-lay-out data met 3D-modellen van machines en facilitaire apparatuur te integreren in de puntenwolk; vervolgens gaan onze piping designers aan de slag om een nieuwe leidinginstallatie/processkid of manifold in 3D te ontwerpen in deze virtuele fabrieksomgeving, zodat finaal een digitaal fabrieksmodel gecreëerd wordt inclusief de mogelijkheid tot 3D visuele walkthroughs.

Voordelen

  • Betere voorbereiding en evaluatie van het voorontwerp mogelijk
  • Betere risicobeheersing, werkvoorbereiding
  • Kortere ombouwtijden door verregaande prefabricatie, dus reductie van projectbudget en snellere indienstname
  • Ideaal voor voorafgaandelijke hazopsessies/ergonomiestudies/opleiding operatoren
  • Kortom: een win-win situatie voor studiebureel, contractor én eindklant!

Indien u ook wenst kennis te maken met deze aanpak: neem contact op met ons voor een vrijblijvende voorstelling.

3D-laserscanning

CAD-software

Reken- en simulatiesoftware

Puntenwolken

Geïntegreerde oplossingen