Inventarisatie/3D/as-built

3D-laserscanning / as-built

3D-laserscanning is een uiterst nauwkeurige meettechniek om installaties op te meten en de bestaande situaties tot in detail vast te leggen. Deze technologie capteert miljoenen meetpunten per seconde. Elk punt is een uiterst nauwkeurige xyz-meting. Al deze punten samen vormen een puntenwolk of “Point Cloud”. De puntenwolk geeft de werkelijke situatie, de “as built”-situatie weer.

Van scan naar plan

In opdracht van productiebedrijven, contractors, architecten, ingenieursbureaus, facility en assetmanagers en designers, verzamelen we de nodige accurate meetinformatie en leveren we hen, op maat, digitale grafische modellen aan voor hun projecten. Deze digitale grafische informatie gaat van 2D-plannen, VR-modellen tot complete 3D-modellen.

Ontelbare toepassingsgebieden

3D-laserscannen kent tot op heden vele toepassingsgebieden zoals de bouw, infrastructuur, asset datamanagement, veiligheidstrainingen, virtual reality, facility management, inspecties enzovoort. Met een pioniersrol sinds 2004 is PipeXperts nog elke dag nieuwe toepassingen aan het uitwerken met 3D-laserscanning.